Mee naar onze repetitie ruimte

Rainson repeteert wekelijks om het repertoire verder te verbeteren. Maar naast het repetoire is er meer. Hoe kan je een cover verrainsoniseren? Nou door een nummer uit te kleden, terug naar de basis. Met enkel Gitaar en Zang. Dan begint het opbouwen pas weer.

Repertoire

We willen nummers spelen welke dichtbij of juist verweg liggen. Nummers welke je niet standaard verwacht bij een coverband. Iedereen kent de meest gecoverde nummers wel. Wij willen pop uit alle jaren laten horen. Ons oudste nummer dateert van voor 1920. Pop is een genre opzich maar alle nummers uit de verschillende genres zijn een hit geweest. Van grote namen tot kleine singer-/songwriters. Een nummer past bij Rainson wanneer de basis klopt en de ‘feel’ goed is.

Gitaar

In veruit de meeste nummers hoor je akkoord begeleidende instrumenten als een Gitaar en/of Piano. Een strakke lekkere Bass partij en een ritmesectie maakt het nummer compleet. Middels deze basissetting kan je moeiteloos snel variëren tussen stijlen. Wanneer Freek het nummer uitgekleed heeft, begint het opbouwen. Met zijn geschoolde achtergrond weet hij het maximale te halen uit zijn gitaar. Bass-snaren worden naar beneden gestemd, er wordt gepuzzeld om met enkel 5 vingers bass en om melodieën met elkaar te laten kloppen. Ook in de gitaar is er nog keus, welke gitaar en welk passende effect zet je op de sound? Wat word er in de liedjesstructuur aangepast? Wat doen we met de toonsoort en het tempo.

Zang

Een nummer moet zijn oorspronkelijke energie wel over kunnen brengen. Joeri begeleidt de zangpartijen en stemt met Freek de 2e stem af. Door goede afspraken klinken de twee stemmen strak en lukt het om energie uit alle genres over te brengen. Per nummer word er gekeken of een effect/sound over de zang goed toepasbaar is. Naast de zang begeleidt Joeri ook de percussie op Cajòn en Tamboerijn. Momenteel experimenteren we volop met het ‘loopen’ van onze instrumenten. Wat we live inspelen word op dat zelfde moment continu afgespeeld. Dit loopen kan met gitaar, maar ook met percussie. We zijn klaar wanneer we weten dat we die energie kunnen overbrengen in een Rainson ‘feel’. Als het goed voelt, komt het écht over.]]>