Biography

Rainson

Rainson is een live akoestische coverband, met een repertoire welke reikt van Soul tot Blues van Folk tot Rock van Jazz tot uiteraard Pop. Ons herkenbare repertoire doet vervlogen herinneringen herleven tot iets van deze tijd, elk nummer met een eigen ‘touch’. We worden voornamelijk gevraagd voor jubilea, recepties, horeca en andere feesten / partijen. Elk nummer (bijna dan) is wel te vinden in de top2000 maar niet in onze vorm!

Rainson heeft zijn muzikale sporen verdiend door met 2 individuen het geluid van een band neer te zetten. Dit door de allround zanger en cajonist te combineren met een ultiem goede gitarist die door zijn 2e zang en uitmuntende gitaarspel laag voor laag op kan bouwen. Hiermee blijft het Dynamisch en interessant.

Door een sterk repertoire welke vooraf afgestemd wordt met de host, weten we na jaren lange ervaring elk feest goed in te leiden en zorgvuldig op te bouwen. Muziek welke de voeten zeker niet stil laten staan. Qua techniek verzekeren we ons publiek van een afwisseling in kleur, een heldere goede PA-set, akoestische percussie, variëteit in zang en stijlen. De alles omvattende line ‘Live accoustic performers’ vind zijn oorsprong in de uitdaging om met z’n tweeën het geluid neer te kunnen zetten van een band. Let wel, zonder toevoeging van eerder gemaakte tapes en/of orkestbanden. Met uitzondering van een sample / loop welke ter plekke gemaakt wordt.

Met deze strakke combinatie; ‘Geven we de garantie dat geen van onze met hart en ziel vertolkte nummers hetzelfde zal klinken!’

How it all began

Rainson zag met zijn voorlopende naam; ‘Ray Robinson’ vermoemd naar Ray Charles in 2008 het levenslicht. Destijds bestaande uit Joeri en Jeremy. De heren verwierven  tussen 2005 en 2007 regionale bekendheid met hun Hip-Hop formatie B-Slapped. Na verschillende hoogtepunten besloten ze de grove Beats en Lyrics te laten voor wat ze waren en hun goede chemie te gebruiken voor wat anders. Met enkel Gitaar en Zang was Ray Robinson een feit. Tussen 2008 en 2010 speelde beiden op verschillende plekken, met als hoogtepunten: de blues avonden, samenwerking TNT orkest in de Stadsschouwburg Deventer en de samenwerkingen met andere artiesten.

Rainson ’10/’12

Medio 2010 nam Yordy Roelofs(1981) de gitaar over. Met deze wisseling werd een totaal andere visie ontwikkeld. De band Rainson was hiermee een Feit! Naast Pop en Blues werden er meerdere genres, gitaarstijlen en een tweede zangstem toegevoegd. Het repertoire werd nagenoeg volledig vervangen. Er werd vaker opgetreden. Hoogtepunten: Samenwerking met Ton Nieuwkamp welke ons begeleidde bij het prachtige ‘Girl from Ipanema’, ons optreden tijdens de Ommer Kerstmarkt, prachtige live gigg in Bar-Dancing Hollywood en vele andere top avonden. Vanwege de toen aanstaande emigratie van Yordy naar Brazilië heeft Rainson het gas wat los moeten laten eind 2012.

2013

In de zoektocht naar een professionele gitarist welke nagenoeg alle muziekstijlen beheerst en daarnaast goed moest kunnen zingen. Brak een periode aan met een enorme opgave. Na diverse advertenties meldde Freek zich medio 2013. Met Freek heeft Rainson een gepassioneerde gitarist die verder wil bouwen aan de formatie, om zo het niveau verder te verhogen. Zo verzekeren we ons publiek dat onze unieke muzikale formatie staat als een huis!

10 jarig bestaan

Naast de bestaande goede samenwerken met DJ Eric willen we als live muziek duo is wat Groter is, rijker is en vooral energieker is! Daar heb je meer muzikanten voor nodig! daarom nu veel gezien; ‘Rainson!’ Dezelfde naam maar nu versterkt door ras percussionist Pim Zielman. Met z’n drieën geven ze een energiekere show en weten we door uitgebreidere liedkeuze het publiek wederom versteld te laten staan van hun kunnen. Live groter klinken dan ze zijn, zonder voor opgenomen bandjes! Niet groot genoeg? Ook daarin zijn we ervaren als bandformatie! Voeg bij duo of trio een extra bassist, toetsenist en/of saxofonist toe en laat de percussionist veranderen in een kickass drummer dan heb je een bandformatie Rainson! De samenwerking met een Bassist, toetsenist en/of saxofonist behoren nu ook tot de mogelijkheden. Hiermee kunnen we inspelen op elke gelegendheid! RAINSON Is EEN live formatie die AL 10 jaar bestaat. Ze spelen covers IN meerdere genres uit alle tijden. Veel nummers zult u terug vinden in de Top2000. Rainson heeft altijd als duo bestaan maar ziet zich tegenwoordig Naast Joeri Lemke en Freek de Vos graag versterkt door ras percussionist Pim Zielman. Met z’n drieën geven ze energieke SHOWS en willen ze door HUN liedkeuze het publiek graag versteld DOEN STAAN EN live groter klinken dan ze zijn. Weg dromen, meezingen lekker swingen? Het kan allemaal! Graag tot snel, Rianson]]>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *