'Rainson 10 jaar!'


Joeri wilde na het aanleren va meerdere instrumenten toch door met zang en sinds het ten gehoren brengen van het enkel op piano begeleide nummer ‘de Speeltuin’ in een tot 8 keer toe gevuld Hoftheater in Raalte wilde Joeri niets anders meer dan emotie overbrengen, om een kippenvel moment of vonk door de zaal te laten gaan. Vele hoogte punten volgden. Maar het belangrijkste, Joeri startte maart 2008 de voorloper van Rainson.


Joeri is vanaf het eerste ontstaan de frontman, diegene waar je contact mee hebt, diegene die verantwoordelijk is voor de afspraken, en ook het regelen van technische benodigdheden en logistiek. Hobby of niet, alles er aan doen om te zorgen voor de beste muzikale oplossing. Gezegd mag ook zeker worden dat Freek de Vos een vaste waarde is. Ook al is er een inval gitarist beschikbaar, Freek is al vanaf medio 2013 verbonden aan Rainson en dé pionier op het gebied van ‘Haal het maximale uit je gitaarspel’ Freek en Joeri heben echt de bass gelegd voor de huidige mix van muzikale lagen. ‘Samen verkende zij alle mogelijkheden’ Een vaak gehord compliment. ‘Het klinkt alsof er een band aan het spelen is!’.

We zijn gegroeid in wat we brengen, uitgangspunt blijft steevast ‘Live accoustic performers’ dat betekend simpel dat alles live gespeeld is!. Wellicht gelooped / gedubbeld, maar nimmer vooraf opgenomen. Naast Freek heeft Ference Rainson ook fantastisch ondersteund. Sinds 2019 is Ference minder vaak maar hopelijk af en toe nog te zien als vervanger voor Freek.

Bestaan jullie al 10 jaar? ‘Wat spelen jullie zoal?’ Dit is een veel gehoorde vraag. Alles binnen het spectrum van de top2000. Maar dan wel met een eigen twist. We willen de toehoorder laten herinneren laten beleven maar vooral verassen met de unieke vorm waarin wij de cover gegoten hebben.  Met allen een gezin en een fulltime baan blijft de muziek een soort professionele hobby? Nee beter gezegd zonder de nodige muzikale uitlatingen geen basis voor de rest… alles in balans zo!

]]>